Det er ikke helt nemt, når der skal vælges sundhedsforsikring – og måske derfor vælger mange i stedet for at udsætte projektet.
Dette kan dog være en dårlig idé, for sæt nu at man rent faktisk får brug for sundhedsforsikringen, før man er i stand til at få den tegnet? Det kan blive en dyr og frustrerende situation.
Derfor giver vi dig nogle punkter, som du kan tænke over, når du skal vælge forsikring. På den måde bliver det måske mere overskueligt at komme i gang med at tegne sundhedsforsikringen!
Hvad er dine behov?
Først kan det være en god idé at etablere, hvilke behov du – og eventuelt din familie – har. Er I eksempelvis meget fysisk aktive, kan det være en god idé at vælge en sundhedsforsikring, som giver høje tilskud til diverse fysioterapeutiske behandlinger. Har I derimod et permanent behov for indkøb af medicin, kan det være en god idé at vælge en sundhedsforsikring, som giver høje tilskud til disse indkøb.
Rejser I meget? Nogle sundhedsforsikringer dækker også – både dig og familien – i udlandet. Nogle gange kan det dog være nødvendigt at undersøge, om dette bør tilkøbes, når det er aktuelt.
Der kan være mange ting, som I bør overveje her, og det kan derfor virke uoverskueligt. Sæt jer ned sammen og tal om, hvad I gerne vil prioritere ved en sundhedsforsikring!
Den bedste pris – med de bedste fordele
Når I har fundet ud af, hvilke behov I har, handler det om at undersøge forsikringsmarkedet. Udbuddet er nemlig stort, og det kan også hurtigt sætte en bremser for at få tegnet forsikringen – igen bliver projektet uoverskueligt.
Det handler nemlig ikke blot om at finde den billigste sundhedsforsikring pris – det handler om at finde en sundhedsforsikring, som har en fair pris, men som samtidig også dækker jeres forsikringsmæssige behov. I bliver nødt til at sætte tid af, så I kan få tjekket markedet for relevante forsikringer. Sæt en eftermiddag af til projektet og gør det gerne sammen med din partner, din veninde eller en anden, som kan støtte dig.
Tænk fremadrettet
Når der skal tegnes sundhedsforsikring, laver mange den fejl, at de ikke tænker fremadrettet. Mange vurderer kun deres nuværende behov, når de skal tegne forsikring. Dog er det måske en god idé at tænke over, hvilke behov du/I muligvis vil få i fremtiden?
Er der eksempelvis kroniske sygdomme i familien? Er der stor chance for, at du også vil stå i en lignende situation om 10, 20 eller 30 år? Hvis dette eksempelvis er tilfældet, kan det være en god idé at tegne en forsikring, som også passer til fremtiden. På den måde kan du også få hjælp senere i livet.